De beste Nederlandse muziekfeesten


Ben je op zoek naar een uitstekend feestje om helemaal uit je dak te gaan, dan ben je in Nederland zeker op de juiste plaats. Wij geven je een overzicht van de grootste, tofste en meest unieke muziekevenementen in het land.

concert2

Into The Woods

Voor een unieke locatie en een prachtige aankleding zak je het best af naar het sprookjesbos van Into The Woods. Geniet twee dagen lang van heel wat getalenteerde artiesten verspreid over zes podia. Elk podium krijgt bovendien een leuke naam, zoals the Groove, en heeft een heel eigen sfeer. Zeker de moeite om een weekend te verdwalen in het bos van dit buitengewone feest.

Dance Valley

In het Nederlandse Spaarnwoude wordt jaarlijks het gigantische muziekevenement Dance Valley georganiseerd. Het feest lokt elk jaar meer dan 50 000 bezoekers en hoort bij de beste dance-events in Europa. De feestgangers worden jaar na jaar verwend met een prachtige line-up om een hele nacht te genieten en te dansen op de beste dance, trance en hardstyle nummers. Dwaal af naar de Velsen Valley in Spaarnwoude voor een onvergetelijke dansnacht.

Awakenings

In 1997 vond de eerste editie van het gigantische technofeest Awakenings plaats in de Westergasfabriek in Amsterdam. Nadien werd het evenement eveneens in Rotterdam en Eindhoven georganiseerd. Awakenings, een verwijzing naar de wederopstanding van Jezus, omvat een aantal grote evenementen met telkens een hoop artiesten uit de technowereld. Het festival dat de organisatie elk jaar op poten zet, is het grootste techno-evenement in Nederland.

Sensation

Het enorme dance-evenement Sensation wordt jaarlijks georganiseerd in de Amsterdamse ArenA, een enorm stadion in de Nederlandse hoofdstad. Hoewel het event enkele jaren geleden werd gesplitst in Sensation White en Sensation Black, besliste de organisatie deze laatste niet langer te organiseren onder de naam Sensation. Tijdens het evenement zijn alle feestgangers gekleed in het wit, vandaar de originele naam van het dance-event.

Het podium staat tijdens Sensation altijd in het midden van de Arena en wordt omringd door meer dan 40 000 bezoekers. Het concept werd enorm populair en inmiddels vonden verscheidene edities van Sensation plaats in vele Europese, Aziatische en Amerikaanse landen.

Dekmantel

dekmantel-2015Amsterdam is eveneens het decor van het meerdaagse dansfestival: Dekmantel. De organisatoren voorzien jaar na jaar de beste techno en house-artiesten voor een onvergetelijk feest. Het evenement vindt plaats in het Amsterdamse bos, een unieke en prachtige plaats om te genieten van een optreden. Bovendien werden verschillende locaties toegevoegd zoals het Bimhuis, de muziekzaal aan ’t IJ en de Tolhuistuin. Ben je nog niet uitgedanst na een dag in het bos? Dan kan je tot in de vroege uurtjes terecht in de Melkweg.

Mysteryland

Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is a Mystery!, vormt de slogan van dit Nederlandse muziekevenement. Mysteryland is het oudste dance event ter wereld, een eerste maal georganiseerd in 1993. Op het festival kan je naast dansen op elektronische muziek, ook genieten van een streepje kunst en cultuur. Hoewel Myseryland van origine een housefeest is, kan je er de laatste jaren ook terecht om te genieten van techno, hardstyle, trance en hiphop. Het festival wordt eveneens georganiseerd in Chili en de Verenigde Staten.

Comments are closed.