Hoe een DJ worden?


Heden zijn de beste diskjockeys rasechte kunstenaars met muziek. De manier waarop ze een menigte in beweging kunnen zetten en houden, vergt veel vakkennis, vaardigheid en in het begin vooral veel oefening. Daarnaast is er een ruime kennis van muziek nodig om muziek ook te begrijpen en ermee te werken.dj5


Hoe word je nu een goede DJ?

Start Met Het Basismateriaal

Een goede DJ word je niet alleen door de betere nummers te spelen. Er komt veel meer bij kijken, zoals: leren om muziek in elkaar te laten vloeien, leren mengen op gevoel en een menigte in beweging krijgen, zal niet alleen lukken met je unieke dansbewegingen. Een goede DJ start bij het materiaal dat nodig is om muziek te maken zoals een DJ dat doet. Starten met het basismateriaal en later investeren in groter en uitgebreider materiaal is de raad die we meegeven.

Een goede DJ investeert eerst in goede draai -en mengtafels. Het komt er dus op aan om als DJ er niet alleen met je hart bij te zijn, maar ook met je hoofd. En koop je sterker materiaal, vraag raad aan meer gevorderde DJ’s.


Analoog Of Digitaal?dj6

De volgende stap is besluiten of je analoog of digitaal wenst te gaan. Traditionele DJ’s kiezen nog altijd voor het afspelen van grammofoonplaten, maar steeds vaker wordt gekozen voor CD’s en digitale bestanden. Beide hebben hun voor -en nadelen, maar geen van beide mist het gewenste effect voor het afspelen van muziek als DJ.

Wie kiest om analoog te gaan, dient uiteraard de krasvaardigheid aan te leren om vinylplaten te gebruiken en als analoge DJ is het ook noodzakelijk om een omvangrijke verzameling platen aan te leggen en dit kan enigszins voor een dure verrassing zorgen.

Huisstudio

De beste DJ’s zijn allen als beginner begonnen. Het komt erop aan veel te oefenen en alle technieken onder de knie te krijgen alvorens de ambitie uit te werken om voor een grote menigte te spelen. Een huisstudio is de ideale manier om voor jezelf en een kleiner publiek te spelen.

dj7
Archief

En als laatste stap: een goede DJ heeft uiteraard een uitgebreid archief aan muziek in alle genres en zoals het een goede DJ betaamt, wordt er geen derderangs muziek gedownload door DJ’s. Als DJ heb je alleen maar de beste muziek in huis en daar wordt voor betaald. Beginners starten met wat ze hebben en vullen later hun archief aan.

Comments are closed.