Ultra Miami


Ultra Miami is een festival voor elektronische muziek dat elk jaar in de maand maart bezocht kan worden in Miami, een stad in de Amerikaanse staat Florida. Russel Faibisch en Alex Omes zijn de oprichters van het evenement en organiseerden Ultra Miami een eerste maal in het jaar 1999. Beide mannen waren wellicht fans van de Britse groep Depeche Mode. Het festival werd immers vernoemd naar hun album Ultra, dat werd uitgebracht in 1997.ultramiami


Bij de start in 1999 boekte de organisatie slechts enkele artiesten en woonden ongeveer 10 000 festivalgangers het evenement bij. Ultra Miami werd toen georganiseerd in het Collins park, nabij het strand van de Amerikaanse stad. Door de jaren heen steeg de populariteit van het festival en de locatie aan het strand was niet langer geschikt voor het aantal bezoekers. De organisatoren vonden een nieuwe locatie in het centrum van Miami, het Bayfront park. In 2016 bezochten meer dan 165 000 mensen het elektronische muziekfestival.

De eerste jaren was Ultra Miami een eendagsfestival. In 2007 besliste de organisatie, vanwege de populariteit van het festival, het evenement te spreiden over twee dagen. Enkele jaren later werd dit uitgebreid tot drie dagen en in 2013 kon je als bezoekers een dubbel weekend genieten van het festival. Sinds 2014 werd opnieuw beslist om Ultra Miami tijdens één weekend te organiseren. Het festival groeide door de jaren heen uit tot een immens muziekevenement in de Verenigde Staten, met een recordaantal bezoekers tijdens de meest recente editie in 2016.festival2


Je kan tijdens het festivalweekend genieten van meer dan honderd artiesten op acht verschillende podia. Naast het hoofdpodium, waar de grootste namen uit de elektronische muziek mogen optreden, vind je onder andere the Oasis, Stage 7 of the MegaStructure terug in het park. Ultra Miami biedt jaar na jaar een uitstekende line-up aan met zowel bekende artiesten als beginnende muzikanten.

Woon je iets te ver van het zonnige Miami om het festival bij te wonen? Geen nood, de populariteit van het festival gaf de organisatoren de kans om Ultra Miami Worldwide op te starten. Dankzij dit initiatief kan je als liefhebber van elektronische muziek op verschillende locaties ter wereld genieten van het concept van Ultra Miami. Er werden de voorbije jaren festivals en evenementen georganiseerd in onder andere Ibiza, Tokio of Brazilië.

Dankzij het geweldige programma en de knappe organisatie, won Ultra Miami door de jaren heen verscheidene prijzen. Tijdens de International Dance Music Awards werd het festival driemaal tot beste dance-evenement en driemaal tot beste muziekevenement verkozen.

Comments are closed.