De top 10 DJ’s van de wereld

Zeer opvallend is dat er heel veel Nederlanders voorkomen in de Top 100 van beste DJ ter wereld. Zo goed als een derde bestaat uit Nederlanders waardoor Nederland de lijsttrekker lijkt te zijn op vlak van dancemuziek. Zou het komen omdat Amerika nog maar vrij recentelijk de dancemuziek heeft ontdekt? We zullen moeten afwachten wat de toekomst brengt. Laat ons vandaag vooral verder genieten van het talent dat we hebben.

dj1
De top 10 beste DJ’s in de wereld verhogen hun fanbase met ingenieuze samenwerkingen of diepgaande marketing via sociale netwerken. DJ’s zijn kunstenaars die geen verf in hun kunstwerken gebruiken maar muziek en technologie. Ze werden rijk met wat ze graag doen, muziek maken. Ze zijn getalenteerd en hebben de tijd van hun leven. Hier zijn ze, in willekeurige volgorde, de kunstenaars die erin geslaagd zijn om veelgevraagd te worden bij de organisatie van de grootste en meest bekende evenementen overal ter wereld.

1. Armin Van Buuren

Armin Van Buuren werd geboren in Leiden op 25 December 1976. Hij is niet alleen DJ, maar ook producer. Armin bracht zijn jeugd door aan de Koudekerk aan den Rijn en ging naar school aan het stedelijk gymnasium in Leiden. Zijn passie voor muziek begon al heel vroeg, waar vermoedelijk zijn vader veel aan bijgedragen heeft. Zijn vader was immers een ongelooflijke muziekkenner en hij luisterde ook naar verschillende soorten muziek. Naast muziek had Armin een grote interesse in computers en technologie. Op 14-jarige leeftijd begon zijn passie vorm te krijgen en startte hij met het maken van muziek. Toen hij rechten studeerde in Leiden, vond Armin een bijbaantje in discotheek ‘Nexus’. En ook al studeerde hij af in de rechten, zijn passie werd uiteindelijk zijn broodwinning.

2. Tiesto

Tijs Michiel Verwest werd geboren op 17 Januari 1969 in Breda. Tiësto werd al meerdere malen verkozen tot beste DJ. Al van jongs af aan was het Tiësto’s droom om zijn passie voor muziek te gebruiken in het maken en draaien van platen. Hij begon te draaien op studentenfeesten, nadien stond hij op 19-jarige leeftijd al enkele avonden per week achter de draaitafels van discotheken. Zijn doorbraak kwam pas toen hij ging samenwerken met andere DJ’s en een eigen platenlabel oprichtte samen met Arny Bink.


3. Avicii

dj2

En onze eerste niet-Nederlander is Tim Bergling. Hij werd geboren op 8 September 1989 in Stockholm. Hij is niet alleen DJ, maar ook remixer en producer. Over de hele wereld behaalde Avicii grote successen met zijn singles ‘Wake me up’, ‘Levels’, ‘Hey brother’ en ‘Addicted to you’. Zijn artiestennaam is afgeleid van Avīci, sanskriet voor ‘zonder golven’ en wat het allerlaagste peil betekent in de Boeddhistische hel. Zijn aandacht gaat vooral naar elektronische muziek. Hij tekende een contract met het platenlabel EMI en deze besloten er zang aan toe te voegen wat voor een grote en ongekende internationale doorbrak zorgde.

4. Skrillex

Sonny John Moore werd geboren op 15 Januari 1988 in Los Angeles. Hij is naast DJ ook producer van electrohouse, post-hardcore en dubstep. Ook heeft hij nog gezongen als leidende zanger in de groep ‘From first to last’. De start in zijn carrière kwam in 2010 met zijn eerste plaat ‘My name is Skrillex’.

5. Hardwell

Robbert Van de Corput werd geboren op 7 Januari 1988 in Breda. Naast DJ is hij ook radiopresentator en producer van vooral de muziekgenres dance en house. Zijn carrière startte in 2011 toen hij samen met Tiësto het nummer ‘Zero 76’ uitbracht. Recent werd Hardwell’s nummer ‘Perfect World’ een grote hit. Dit nummer schreef hij voor de winnares van de Voice of Holland: Maan.

6. David Guetta

Pierre David Guetta werd geboren in Parijs op 7 November 1967. Terwijl hij zich vroeger bezighield met house, is hij tegenwoordig actief als DJ en dance-pop-producent. David begon thuis vinyls te mixen en startte enkele jaren later als DJ op feestjes. Op zijn 16de stond hij al achter de draaitafels in discotheken. Heden mixt hij ook muziek voor andere internationaal bekende artiesten.

7. Deadmau 5

Joel Thomas Zimmerman werd geboren in Toronto op 5 Januari 1981. Deadmau werd pas beroemd in 2007 toen zijn nummer ‘Arguru’ verscheen op het remixalbum ‘In search of surise 6’ van Tiësto.

dj4
8. Daft Punk

Daft Punk is een DJ duo bestaande uit Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo. Ze zijn eigenlijk de pioniers van de Franse dancemuziek.

9. Calvin Harris

Adam Richard Wiles werd geboren op 17 Januari 1984 in Dumfries. Hij is zanger, liedjesschrijver en producent en al beweert hij geen ervaring te hebben als dj, hij is toch ook dj. Calvin werkt samen met verschillende grote sterren die telkens tot een succes leiden.

10. Afrojack

Nick van de Wall werd geboren in Spijkenisse op 9 September 1987. In 2007 richtte hij zijn eigen platenlabel op ‘Wall Recordings’. Zijn eerste hit haalde hij in 2008. Afrojack werkt regelmatig samen met David Guetta.

Comments are closed.